Cariyos Berita Krama Inggil 5W+1H



NAMA             :           KATON GILANG BAGASKARA
KELAS            :           X TKJ 1
NO                   :           16

Gaman lan Ganja Dipuntemoaken Wonten Kampus UNM(Universitas Negeri Makassar)

            Puluhan petugas gabungan nemoaken gaman 5 kilogram ganja garing, ugi omben-omben ingkang ngandhet alkohol. Nalika dinten Jum’at, 12 Oktober 2012 Kampus UNM ingkang wonten dalan Parang Tambung, Sulawesi Selatan dipun periksa. Polisi kagungan pemanggih bilih mahasiswa ingkang sami tawuran punika amargi pengaruh narkotika ugi alkohol.
            “Kedadosan-kedadosan ingkang sampun kalampahan kados kados mboten wonten tuntasipun. Amarga wonten pemanggih gaman punika wonten ing kampus  UNM kemawon.” Ngendikanipun Kepala Kepolisian Resor Kota Besar Makassar Komisaris Besar Polisi Erwin Triwantoro. Ganja ugi timbangan ditemoaken wonten lantai kalih Fakultas Seni. Polisi ingkang nitipriksa dumugi kos-kosan mahasiswa caket kampus ugi nemoaken gaman ingkang dipun simpen wonten kamar.
            Pengelola kampus nyumeneaken sedaya mahasiswa laminipun tigang dinten amargi kwatos wonten bentrok susulan. Pembantu Rektor III UNM Sofyan Jalal ngendika badhe nindhak tegas.”Sedaya kriminalitas ingkang wonten nglebet kampus punika kedah dipun tangani kepolisian, ugi pikantuk sanksi akademik ingkang badhe nyusul menawi sampun wonten tersangka,”ngendikanipun Sofyan.

·         Media              :           Televisi
·         Sumbere         :           Liputan 6 Terkini (SCTV)
·         Dinten             :           Jum’at
·         Tanggal          :           12 Oktober 2012
·         Wekdal           :           22.30 WIB
·         Pranata Cara  :           Jeremy Teti

5W + 1H

*   What          :           Gaman lan Ganja Dipuntemoaken Wonten Kampus UNM
*   Who           :           Petugas Gabungan, Pihak Polisi, Pihak Kampus,Mahasiswa UNM
*   When         :           Jum’at, 12 Oktober 2012
*   Where        :           Kampus UNM, dan Parang Tambung, Sulawesi Selatan
*   Why           :           Wontenipun tawuran mahasiswa dipun sebabake pengaruh alkohol lan
                                    narkotika
*   How           :           Badhe dipuntindak tegas ugi diparingi sanksi akademik menawi sampun              
                               wonten tersangka



thumbnail -----Title: Cariyos Berita Krama Inggil 5W+1H
-----Posted by:katongilang.blogspot.com
-----Rating: 3.5
-----Reviewer: 5 Reviews
-----Cariyos Berita Krama Inggil 5W+1H

4 komentar:

  1. terimakasih sekali. blog ini sangat membantu saya dalam mengerjakan tugas :) alhamdulillah.

    BalasHapus
  2. Terimakasih berita bahasa jawa-nya sangat membantu tugas saya :).

    BalasHapus
  3. Makasih sangggat membantu sekali

    BalasHapus
  4. makasih benar benaar membantuuu

    BalasHapus

Anti Virus (10) Biodata (18) Blog (45) Cheat (26) DOWNLOAD (36) Facebook (13) Games (9) Hack (15) IDS Twitter (77) Komputer (27) mempercantik blog (31) Pengetahuan (22) Photoshop (8) Software (28) trik trik komputer (21) Twitter (29)
 
Support : S.G.B TEAM | Twitter
Copyright © 2014. Gil's Blog (katon.gilang.bagaskara) - All Rights Reserved
Template Created by Katon Gilang Bagaskara Published by @katongilang
Proudly powered by Blogger